Srečanje društva FAM v Rudnidis d.o.o. – E. Leclerc, dne 24. 10. 2013

Dan je bil sončen, in E.Leclerc na ljubljanskem Rudniku je sijal v vsej svoji  veličini. Pričakale so nas prijetne hostese in nas usmerile do sejne sobe, kjer smo imele uradni del  našega srečanja. Sprejel nas je simpatični generalni  direktor g. Jean-Frncois Higonet in naša članica Magdalena Klemenšek, ki je v E. Leclercu direktorica sektorja »Lepota & zdravje« - torej skrbi za našo naravno lepoto.

g. Higonet nam je predstavil  skupino  E.LECLERC  v Sloveniji, ki jo sestavljajo družbe:  Rudnidis d.o.o. -hipermarket Ljubljana, Maridis d.o.o. -           hipermarket Maribor in Rudnimmo d.o.o. - poslovanje z nepremičninami.

Rudnidis d.o.o. so na naše  veselje odprli  7. junija 2000 na prodajni površini 10.000 m² in je v njem 19 trgovin in lokalov. Rudnidisovi specializirani trgovini sta zlatarna “Le Manege a Bijoux” (8.10.2008) in Leposana (22.03.2013).  Letni promet je v višini      90.027.845 €, povprečna košarica pa 35,90 €.  Število letnih nakupov  je 2.507.249, število dnevnih nakupov pa 6.984. Število imetnikov kartice E. Leclerc je 135.161, število zaposlenih  pa 270.

MARIDIS d.o.o. so odprli  7. novembra 2007 in deluje na prodajni  površini  5.030 m² in ima 29 trgovin ter lokalov. Tudi tam bodo odprli tako kot v Ljubljani, specializirano enoto LEPOSANA. Letni promet  je manjši kot v Ljubljani  in sicer 30.659.469 €, povprečna košarica pa 25,24 €. Število letnih nakupov je bilo  1.214.819 število dnevnih nakupov pa 3.365. Tamkajšnje število  imetnikov kartice je 66.999, število zaposlenih pa 143. Vsi ti podatki  veljajo za poslovno leto 2012.

E.Leclerc izdaja svoje promocijske kataloge v 250.000 izvodih in to 53 letno in še dodatno 10 tematskih, ki jih distribuira na širše območje Ljubljane in Maribora. Zanimiv je podatek, da je na prodajnih policah E. Leclerca  82% artiklov iz Sloveniji in le  18%  iz Francije.

E.Leclerc se lahko pohvali z odličnimi ponudbami  dnevno svežih rib slovenskih ribičev, lastno proizvodnjo dimljenega lososa, lastno proizvodnjo svežih testenin, lastno pekarno in slaščičarno, velikim izborom francoskih vin in sirov ter obsežnim  izborom francoskih delikatesnih specialitet, kar je v Sloveniji edinstveno. V projektu ima tudi  odprtje E.Leclerc Drive – Nov način nakupovanja.

E.Leclerc je za vas ustvaril blagovno znamko Marque Repère, kjer se kakovost in cena dopolnjujeta. Marque Repère je znak za kakovost in orientacijo, ki vam prihrani čas. Poiščite ga na njihovih policah in našli boste široko paleto izdelkov, ki so prav tako dobri kot izdelki domačih ali tujih blagovnih znamk, vendar cenejši.

Blagovna znamka "Nos Regions ont du Talent" predstavlja specialitete različnih francoskih pokrajin in bogastvo francoske gastronomske dediščine. Nudijo tradicionalne izdelke francoskih pokrajin, ki bodo razveselili prave gurmane in poznavalce, kakor tudi vse ostale, ki cenijo dobro in kakovostno hrano.

Marque Repère Bio Village: BIO izdelki po cenah E. Leclerc. Marque Repère je uspelo, da so BIO izdelki sedaj dostopni vsem. Bio Village linija naravnih in ekološko pridelanih izdelkov, ki so od 20% do 30% cenejši  kot izdelki ostalih znamk.

Blagovna znamka €co+ vam v hipermarketih E.Leclerc  vse leto zagotavlja nakup izdelkov po najnižjih cenah. Izbirate lahko med več kot 700 izdelki na vseh oddelkih hipermarketa E.Leclerc. Preverjeni izdelki! Izdelki za vsakdanjo uporabo, ki jim lahko zaupate.

Tudi g. Jure Konič , direktor administracije in financ, nam je predstavil nekaj številk, ki pa sem jih že zajela v zgornji predstavitvi.

Novo trgovino zdravja Leposano nam je predstavila naša članica Magdalena Klemenšek, ki jo je tudi spravila k življenju. Trgovinico smo si ogledale in smo nad njo bile navdušene. V njej najdeš pravzaprav vse, kar ponujajo specializirane prodajalne in pomaga našemu dobremu počutju in lepoti.  Razdeljena je na tri segmente:  Lepota, zdravje, nega, na katerih je mogoče izbirati med 3000 različnimi izdelki priznanih domačih in tujih blagovnih znamk. Pri vsakem nakupu se stranki ob predložitvi kartice E.Leclerc naloži na kartico 5% od vrednosti nakupa v obliki bona E.Leclerc. Pri izbiri vam bo z nasveti pomagalo strokovno usposobljeno osebje.

Naš gost večera je bil veleposlanik  Republike Francije, g. Pierre-Francois Mourier, ki nam je predstavil dosedanje poslovno sodelovanje med obema državama, predvsem je poudaril odlično sodelovanje francoskega Renaulta z novomeškim Revozom, pa  podjetji  Citroen, Peugeot, … vse do SKB banke. Francoska prisotnost na naših tleh je kar precejšnja in dobro deluje. Posebno pa je pohvalil odlični E.Leclerc, kjer tudi sam nakupuje in je z njihovo ponudbo več kot zadovoljen. V njem se počuti kot doma v Franciji. G. Mourier je tudi dejal, da si želi še več poslovnega sodelovanja med obema državama, saj se je le to do sedaj izakazalo kot nadvse pozitivno. In tudi naše članice se lahko na ambasado obrnejo vedno, ko bodo potrebovale kakršno koli pomoč poslovnega sodelovanja.

Naše srečanje smo nadaljevali v Kratochwillovi pivnici, kjer sta nam g. Davorin Škarabot in  g. Jean-Francois Higonet  odkrivala umetnost pokušanja francoskih vin ob odličnih E.Leclercovih delikatesah.  G. Higonet nam je  ob začetku degustacije dejal:  »Naj vas ta degustacija osreči, kot je osrečila nas, da smo vam jo pripravili.«

(Posebej vam bom poslala degustacijski  menu, da boste več o vinih in jedeh iz E.Leclerca izvedele tudi tiste, ki vas ni bilo na srečanju.)

Hvala vam g. Higonet, res nas je osrečila, predvsem pa smo bile vesele, da sta nas z g. Škarabotom podučila, kako piti vino, da dobita  in vino in hrana »tisti pravi – posebni  in najboljši okus«.

FOTOGALERIJA: Srečanje društva FAM - E.Leclerc - foto: Doroteja Omahen

Pripravila: Silvia Lippai