Posestvo Pule, Drečji vrh, Trebelno – dne 18. 05. 2011

Dan je bil rezerviran za ogled posestva Pule v Drečji vasi (ki je v lasti Kranjske investicijske družbe),  torej  lahko že tudi zaključite, da je bilo vreme tako, kot se za FAM spodobi. Sončno, brez vsakršnega oblačka. Vreme je vedno odraz naše pozitivne energije, ki jo prinašamo na vsako naše srečanje.

Pule so tako lepe, da besede sploh niso potrebne. Ko boste gledale slike, vam bo jasno, o čem pišem.  Čisti zrak, lepote narave, konji,  urejenost, restavraciji, vinska klet,  nastanitvene hišice z wellnessom …  in srčnost lastnika, ki je povezal zgodovino svojih prednikov s sedanjim utripom življenja. Vse to daje ambientu edinstvenost, ki sprošča dušo in telo. Tiste, ki še niste bile tam, morate to vsekakor videti, občutiti. Posestvo Pule nam je  predstavila ga. Vesna Virant, ki se ji je na obrazu videlo, kako obožuje svoje delo. Vsako njeno besedo so spremljale iskrice v očeh in imel si občutek, da diha s posestvom.

O Kranjski  investicijski  družbi nam je govorila njihova piarovka, ga. Saša Mrak. KID je bila ustanovljena leta 1993. S pomočjo svojih hčerinskih družb gradi nepremičninske projekte, s katerimi ustvarja okolje za čas in potrebe 21. stoletja.

Poleg tega deluje na področjih turizma in hotelirstva (Hotel in kongresni center Mons, Posestvo Pule) ter nudi storitve na področju mirujočega prometa (parkirne hiše). "Firmitas, Utilitas, Venustas"... trdnost, uporabnost in lepota so trije stebri, na katerih je temeljila misel rimskega arhitekta Vitruviusa. Njim sledijo pri ustvarjanju slehernega projekta v Kranjski investicijski družbi, pri čemer z znanjem in izkušnjami poiščejo kreativne odgovore za ekonomsko učinkovitost investicije.

S svojimi razvojnimi rešitvami vnašajo v prostor novo kakovost bivanja, dela in druženja, v okolju pa z arhitekturo postavljajo nova merila za čase, ki prihajajo.

Za znanega naročnika, trgovske podružnice koncerna Aldi-Süd/Hofer jim je v Sloveniji v dobrih petih letih uspelo razviti več kot 80 lokacij, na katerih posluje že 61 trgovskih objektov Hofer. Pri razvoju posameznih nepremičninskih projektov, je poleg lokacije najpomembnejši kriterij visoka kvaliteta projekta in izvedbe, kar jih uvršča v najvišji kakovostni razred na področju nepremičnin v Sloveniji. V prestolnici Ljubljana so tako na najbolj elitnih lokacijah razvili in zgradili poslovne stavbe, luksuzne stanovanjske objekte, trgovske površine, parkirne hiše in hotelski objekt v skupni izmeri več kot 200.000 m2 neto površin. Če vas kar koli v zvezi s temi investicijami zanima ,je tu njihov E-mail: office@kranjska-id.com .

G. Tadej Bratkovič nam je predstavil  ALTA SKUPINO, kjer nadaljujejo tradicijo najuspešnejših pionirjev slovenskega kapitalskega trga, saj je  ustanovitev plod združitve treh močnih finančnih hiš: Medvešek Pušnik, Poteza in Publikum. Združujejo izkušnje, tradicijo, znanje, visoko strokovnost, osebno predanost in inovativnost. Njihov poslovni potencial pa je veliko več kot samo seštevek njihovih kvalitet. Združeni v vodilno finančno skupino, zagotavljajo najvišjo raven znanja, izkušenj in močno kapitalsko zaledje.

Nova skupina združuje najbolj usposobljene strokovnjake. Z nenehnim razvojem in prilagajanjem finančnih storitev zahtevam strank in trga, želijo zapolniti obstoječe vrzeli na trgu ter dolgoročno graditi na ugledu in prepoznavnosti  družbe tako na domačem kakor na tujih trgih. Vlagateljem so na voljo po vsej Sloveniji, saj imajo široko mrežo poslovalnic, kjer so vlagatelji deležni celovite ponudbe njihovih storitev.

Kot finančna skupina nove generacije pišejo novo poglavje finančnih storitev v Sloveniji. Več o njihovem poslovanju najdete na www.alta.si

ALTA SKLADI

Vizija družbe ALTA Skladi  je postati vodilna družba za upravljanje investicijskih skladov v Sloveniji in tudi širše v regiji. Svojo prepoznavnost gradijo na poslovni odličnosti, inovativnosti, zanesljivosti, visoki strokovnosti in izkušnjah upravljavcev premoženja ter prilagajanju ponudbe potrebam vlagateljev.

Njihovi glavni poslovni cilji so: postati vodilni ponudnik novih in inovativnih naložbenih politik v Sloveniji in širši regiji, zagotavljati nadpovprečne in stabilne donose investicijskih skladov, zagotoviti trajno rast sredstev v upravljanju investicijskih skladov ter najvišjo kakovostno raven storitev.

Upravljajo kar 24 investicijskih skladov, kar je največ med vsemi domačimi družbami za upravljanje. 23  skladov je pod enim skupnim Krovnim skladom ALTA, izjema je Indeksni vzajemni sklad ALTA EUROSTOCK.

Trenutno jim zaupa okrog 30.000 vlagateljev in upravljajo s približno 180 milijonov EUR sredstev, kar pomeni, da med domačimi DZU-ji obvladujejo 8% tržni delež industrije vzajemnih skladov.

Več o Alta skladih si lahko pogledate na njihovi spletni strani: http://www.alta.si/Vzajemni_skladi

Naša članica  ga. Alenka Podbevšek nam je predstavila Zakon o likvidnosti in kako preprečevati zamude pri plačilih ter spremembe Zakona o DDV-ju. Predstavitev Zakona o likvidnosti in novosti Zakona o DDV  sta vam bila posredovan  posebej.

Po uradnem – delovnem delu, smo na terasi  restavracije uživale ob dobrotah izurjenih kuharjev in odličnih vinih. Škoda, da se je dan tako hitro prevesil v noč in smo morale oditi. Vsekakor so bili naši vtisi  globoki in nepozabni in verjamem, da se bomo še velikokrat vrnile na Pule.

FOTOGALERIJA: Srečanje FAM na posestvo Pule - foto: Marija Terenz

Silvia Lippai