Srečanje društva v četrtek 18. 1. 2018 v Gori pod Lipo - v idilični Zgornji Ložnici

Na domačijo Gora pod Lipo smo krenile v čudovitem sončnem vremenu in tudi vožnja sama je bila polna dobre energije, ki jo daje sonce. Na domačiji je precej pihalo, ker so malo visoko, tako da si nismo mogle prav na dolgo ogledovati okolice - prečudovitih nasadov trt. Lahko pa si ve ogledate vse na naših spodaj pripetih fotografijah ali pa na njihovi spletni strani  http://www.gorapodlipo.com/sl . Domačija Gora pod  lipo deluje že 5 let in z vsakim letom kaj novega dodajo. Letos bodo začeli z gradnjo prizidka s sobami in potem bo res vredno ostati pri njih nekaj dni. Lastnika, Lena in Primož Klinar,  sta nam predstavila kmetijo in njeno spreminjanje skozi čas z vsemi pridobitvami, ki imajo pristno pohorsko podobo. Ogledali smo si njihovo vinsko klet in spoznavale svet vin na zabaven in hudomušen način z enologinjo Darjo Bovha in ob okušanju domačih prigrizkov kuharskih mojstrov.

Zanimiv program energetsko, kulturno, izobraževalnega Kluba Oven, je  ostal vse do njihove prezentacije, strogo varovana skrivnost. In imeli so kaj pokazati.

Klub OVEN je ob 3.obletnici delovanja združil OVEN in nas, članice Društva poslovnih žensk Slovenije – FAM v pristnem domačem vzdušju, ki ga obogatita vrhunska kulinarika in okusna hišna vina. Pripravili so nam bogat kulinarični program pod taktirko mojstra Andreja Kuharja, ki ga odlikuje Michelinova zvezdica.

Predstavili so nam najodmevnejše projekte podjetja OVEN ter njihovo Oven spletno trgovino - https://www.trgovina-oven.si/.  Uživale smo v vinski zgodbi in ogledu stare kmečke hiše, večerji, kateri je sledilo še sladko presenečenje stand-up komika Željkiča, ki je žensko občinstvo nasmejal do solz.

Podjetje OVEN se ukvarja s proizvodnjo elektrike iz obnovljivih virov, znani  pa so tudi po že omenjenem prirejanju dogodkov Kluba Oven na različne teme - od učinkovite rabe energije, zdravega načina življenja, krožnega gospodarstva, e-mobilnosti do recikliranja oziroma zmanjševanja odpadkov in emisij in še več. Z vsem naštetim tesno povezujejo tudi svojo spletno trgovino in prvi bike sharing model v Mariboru, ki s kar petimi izposojevalnicami koles in ostalimi tovrstnimi projekti spodbuja regijo k prevzemu odgovornosti do okolja.

Če vas zanima, kako je potekalo druženje na Gori pod Lipo, vabljene k ogledu posnetka na https://www.oven-em.si/klub-oven/.

Res nam je bilo lepo v družbi njih in nas. Dobra energija se je prepletala med nami in kar nismo mogle verjeti, da je čas tako hitro tekel in da smo morale misliti tudi na odhod. Kmetijo resnično priporočam vsem. Kako pa priti do njih?, izdajam tu: http://www.gorapodlipo.com/sl/kako-do-nas

Hvala Leni in Primožu ter vsem Ovnovim damam in gospodom. Lepo je bilo v vaši družbi.

Povzela: Silvia Lippai

Povezava na fotografije s srečanja:

https://photos.app.goo.gl/QqhJavF9FWntdyME3  (avtorica: Marija Trenz)