T: 01/786 58 07,
F: 01/786 58 07

POROČILO O SREČANJU S KITAJSKO DELEGACIJO 18. MAJ 2017

18.5.2017 smo sprejele 6 člansko   delegacijo Kitajskih poslovnih žensk iz Shanghaja-Shanghai Women's Federation. Srečanje z njimi je bilo v prostorih VIVO CATERING Dunajska 125. Namen obiska kitajske delegacije so bili pogovori o tem, kako promovirati uveljavljanje žensk na vodstvenih položajih in tudi kako zvišati število žensk v organih vodenja korporacij kot tudi vodenja države in s tem doseči večjo ravnovesje med obema spoloma.

Seznam obiskovalk:

Ms. Jin Weiqing

Deputy chief

Development and Liaison Dept.,Shanghai Women’s Federation

O dogodku smo obvestili tudi medije, saj smo prvič gostile kitajsko delegacijo. Članice delegacije so bile renomirane, izobražene Kitajke iz različnih predelov Shanghaja, ki ima že 30 milijonov prebivalcev. Vodila jih je Ms.Xu Feng ,Ms.Jin Weiqing pa je vodja oddelka za povezovanje .

Srečanja se  nas je udeležilo kar nekaj  članic FAM, govorile smo o položaju slovenskih žensk v gospodarstvu kot tudi o položaju kitajskih žensk. Položaj kitajskih žensk se izboljšuje, seveda pa se še ne more primerjati z položajem  naših žena.

Izmenjale smo darila in tudi obljubo, da jih obiščemo na kongresu v Shanghaju naslednje leto in organiziramo izmenjave žensk podjetnic na relaciji Slovenija-Kitajska.

Druženje se je nadaljevalo s kosilom , kjer je VIVO pripravil tipično slovensko kosilo, postregli pa smo tudi z tipično slovensko sladico kremšnitami.

Povzela: Andreja Ilgo

Povezava na fotografije z dogodka: Marija Trenz