SREČANJE društva FAM v firmi PROTIM RŽIŠNIK PERC v  Šenčurju dne 15. 2. 2018

Pregovor pravi, »če je veliko bab na kupu, bo ziher dež«. To za nas ne drži. Ko imamo me vsakomesečno srečanje, vedno sije sonce. Ker smo pozitivne, sončne in polne energije.

V Protim – Ržišnik Perc so nas pričakali, kot se za imenitno firmo spodobi. Na nivoju. In oni so na nivoju v vseh pogledih. Marsikatera oh in ah firma bi se lahko zgledovala po njih.

Urejeni, z znanjem in s pogledom v še boljšo prihodnost. To je rezultat trdega dela, znanja in predvsem odgovornosti do vseh zaposlenih in širše družbe.

Po nagovoru naše predsednice ga. Andreje Ilgo je vodenje uradnega dela prevzela namestnica direktorja matične firme RP, ga. Sonja Burazin. Spregovorila je o nekaj ključnih podatkih matične firme in predala besedo g. Edinu Halačeviću, vrhunskemu barmanu restavracije Cubis Šenčur (nekaj njegovih receptov za gin-tonike mi je uspelo dobiti in vam jih posredujem kot priponko. Še na uho: steklenička, ki ste jo prejele kot darilo, vsebuje limeto za izdelovanje cocktailov  gin-tonic).

G. Halačević je predstavil restavracijo Cubis. Restavracija Cubis se nahaja v istoimenskem poslovnem centru v obrtno-poslovni coni Šenčur in slovi po odličnih zorjenih steakih ter drugih a la carte dobrotah. Na voljo so dnevne malice in kosila, ki vključujejo tudi vegetarijansko ponudbo in jedi z nizkim glukemičnim indeksom. Pri poslovnem zajtrku nudijo domačo marmelado, ki je slajena s kokosovim sladkorjem in poskrbi za enakomeren nivo sladkorja v krvi. Pestra ponudba Cubisa zajema tudi manjše cateringe na seminarjih.

Ekipa restavracije se zaveda, da v današnjem času vsi velik del dneva preživimo v službah, zato so zavezani k zagotavljanju zdravih, naravnih in čim manj predelanih živil. Pri ustvarjanju kulinaričnih mojstrovin uporabljajo izbrane sveže in kakovostne sestavine, pri čemer tradicionalne recepte nadgrajujejo s sodobnimi kuharskimi trendi. Sezonsko sodelujejo s kmeti iz sosednjih vasi, ki restavracijo oskrbujejo z domačo zelenjavo in slovenskim mesom. Ker k okusni hrani sodi tudi dobra kapljica, Cubisovo vrhunsko strežno osebje svetuje pri izboru vina, še posebej pa so ponosni na svoja barmana, ki razburkata domišljijo s cocktaili. Za razvajanje ljubiteljev kave skrbi Cubisov barista, ki poleg priprave opojne kave poskrbi tudi za kakšno zanimivost o kavnih zrnih.

Restavracijo odlikuje prijeten sodoben interier igrivih barv in zanimivih detajlov, ki so ga ustvarili arhitekti in inženirji Protim Ržišnik Perc.

G. Erzetič Andrej je predstavil Vinarstvo Erzetič iz Dobrove v Goriških Brdih. Pet generacij ustvarjalcev žlahtne kapljice, ki prisegajo na REBULO. Njihova pot gre iz roda v rod in je že od leta 1725 povezana z naravo, vinogradništvom in vinarstvom. Tako v vinogradu, kot tudi v kleti je vse podrejeno skrbi za zdrav pridelek, ki osreči vinogradnika, vinarja in potrošnika. Vina Erzetič govorijo o povezavi med zemljo, trto in človekom. Njihove Rebule so res izvrstne, nekaj posebnega.

Firmo Protim  Ržišnik  Perc so predstavili:

Gregor Rožman, pomočnik direktorja Protim Ržišnik Perc

Protim Ržišnik Perc je neodvisno svetovalno in projektantsko podjetje z več kot 90 redno zaposlenimi arhitekti in inženirji. Projekte vodijo in koordinirajo skozi vse faze, od prvih zasnov do končne izvedbe objekta in optimizacije obratovanja. Investitorjem svetujejo, jih zastopajo in  zagotavljajo popolno transparentnost. V več kot 25. letih delovanja so se razvili v vodilno podjetje za integralno projektiranje in vodenje izvedbe v regiji.

SKUPINO RŽIŠNIK PERC sestavlja pet specializiranih podjetij, ki temeljijo na isti poslovni filozofiji: zagotavljanje kakovostnih strokovnih storitev in celostni pristop. Ržišnik Perc je specializirano podjetje za upravljanje poslovnih nepremičnin. Kot matična družba skupine Ržišnik Perc koordinira poslovanje podjetij skupine in skrbi za njihove skupne funkcije. Poskrbi za ekonomiko in tehnično vzdrževanje, poleg tega pa nudi računovodske storitve in svetuje pri nepremičninskemu poslovanju.

Sabina Fašmon Muznik, direktorica podjetja RP investicije:

RP investicije je podjetje za vodenje in razvoj nepremičninskih projektov. Investitorjem svetujejo in nudijo operativno podporo pri zasnovi in izgradnji poslovnih con ter poslovno-proizvodnih objektov. Podjetje oddaja tudi lastne nepremičnine za namene poslovne dejavnosti.

Uroš Rovtar , direktor podjetja Infotim Ržišnik Perc:

Infotim Ržišnik Perc razvija rešitve za odčitavanje podatkov na terenu (vodovod, elektrika), trži pa tudi lastno rešitev za upravljanje nepremičnin Evidens. Strokovna ekipa svoje rešitve vedno prilagodi specifičnim potrebam in informacijskemu okolju posameznega naročnika in poskrbi za celoten proces od načrtovanja do implementacije in vzdrževanja.

Njihove storitve so:

Celovito vzdrževanje informacijskih sistemov; Prodaja in servisiranje računalniške opreme; Zastopstvo Posiflex(posoprema); Projektiranje računalniških omrežij; Svetovanje pri izbiri IT rešitev; Razvoj programske opreme;

Gregor Rupnik, izvršni direktor podjetja Creatim Ržišnik Perc:

Creatim Ržišnik Perc je digitalna agencija, ki je specializirana za razvoj na področju e-trgovanja in e-poslovanja. Družba razvija spletne trgovine, sisteme za spletno trgovanje med podjetji, korporativne portale in spletne rešitve.

Ob koncu uradnega dela se nam je predstavil tudi g. Andrej Perc, direktor podjetja in povedal nekaj o prvih začetkih delovanja firme RP.

Nadaljevanje dogodka je potekalo v že prej predstavljeni Restavraciji Cubis, kjer nas je osebje razvajalo do maksimuma in dobrotam ni in ni hotelo biti konec. Ob odlični hrani smo pile prav tako odlične rebule, muškat, .. Barman Edin Halačević  pa nas je ob koncu nagradil še z nekaj svojimi gin-toniki.

Restavracijo Cubis priporočam vsem. Prav vsem. Nikoli ne boste zgrešile. In vedno boste zadovoljne odšle od njih.

Povzela: Silvia Lippai

Povezava na fotografije s srečanja: Marija Trenz