PIKNIK FAM – 1. 7. 2015

Kot je bilo dogovorjeno, je bilo vreme tisto pravo za piknike. Sončno in vroče. Dobrote, ki so jih prinesle članice, so se kar kopičile in težko se je bilo odločiti, kaj bo tisto prvo. Vse je bilo na moč mikavno.

Tudi za živali: konje, koze, zajčke, … je bilo dobro poskrbljena, za kar gre zahvala ŽITU Ljubljana, ki je prispevalo 100 kg kruha zanje, pa tudi na nas niso pozabili.

Ranč naše članice Katarine Avšič ima tudi veliko senčnih delov, tako da smo se najhujši pripeki lahko ognile.

Katarina je poskrbela za vinarja – g. Edbin Erzetič je predstavil svoja odlična vina Čarga. Kmetija Čarga iz Pristave 2 v Dobrovem v Brdih je družinska kmetija Erzetičevih od leta 1767, ki obdeluje 15 ha vinogradov. Sami skrbijo za razvoj in napredek njihove vinske hiše in tako skrbno nadzorujejo pot grozdja do vrhunskega vina. Celoten njihov pridelek tudi samostojno tržijo, tako doma kot v tujini. Njihov slogan je:

Na mestu, kjer sonce poljublja vinograde.
Kjer se zemlja spaja z nebom.
Kjer se moč znanja generacij druži z ljubeznijo.
Kjer je tradicija odgovornost.

Vina so res odlična in več o njih lahko preberete na internetni strani pod Vina Čarga, če pa si zaželite vina kupiti, kontaktirajte g. Edbina Erzetiča na 041-692 292 ali info@carga.si.

Malo smo tudi poslovale, največ pa je bilo smeha in nekdo bi rekel »babjega čveka«, kar pa za nas ne velja. Razšle smo se tik pred polnočjo, tako, kot se to spodobi.

Povzela Silvia Lippai